Werk-Supply Chain Process & Project Manager; Marius Aalders

Marius Aalders

“Ik werk inmiddels ruim zes jaar bij Huntsman op de afdeling Supply Chain. Supply Chain betekent letterlijk bevoorradingsketen, wat deze afdeling ook daadwerkelijk doet. Wij zorgen dat onze klanten op de door hun gevraagde manier en datum bevoorraad worden. Het is een zeer dynamische afdeling, waar elke dag anders is. Ieder moment kan de afdeling abrupt van innerlijke rust omslaan in uitslaande hectiek, door onverwachte wendingen in productie, aanvoer van grondstoffen of problemen met treinen of boten.

Zes jaar gelden ben ik begonnen als Delivery Scheduler packed, waar ik verantwoordelijk was voor het regelen van transport naar de klant voor onze verpakte materialen. Na verschillende functies te hebben doorlopen binnen Supply Chain van Transport Planner en Voorraadbeheerder tot Productie Planner ben ik gepromoveerd tot Supply Chain Process & Project Manager.

In mijn huidige rol stuur ik een team van zeven medewerkers aan. We zijn verantwoordelijk voor de productie planning van al onze fabrieken, de grondstoffen coordinatie om de fabrieken te laten draaien en het transport richting onze klanten van bulk MDI-producten. Dit alles het liefst zo snel en goedkoop mogelijk, maar wel met een zo hoog mogelijke service richting onze klanten. Het is elke dag zoeken naar mogelijke verbeteringen op kosten en/of service niveau zonder een van beide negatief te beinvloeden. Ook moet er een optimale communicatie zijn met onze productie locaties zodat er gemaakt wordt wat wij (de klant) willen, in de juiste kwaliteit en hoeveelheid.

Het aansturen van een team van zeven medewerkers is één van de leuke onderdelen binnen mijn huidige rol, iedereen komt met z’n eigen problemen en vragen naar je toe. Het is telkens weer een uitdaging om problemen op te lossen, of richting te kunnen geven aan persoonlijke ontwikkeling. Het team op de juiste manier bijstaan, informeren, uitdagen, ontwikkelen en bijsturen is iets wat elke dag uniek en enerverend maakt.

Een ander onderdeel van de functie is het deelnemen aan of het leiden van grote Europese projecten. Zo houd ik me bezig met voorraadreductie, intermodaal vervoer, implementatie van nieuwe software systemen, product- of productie trials. Ook de juiste voorbereiding tijdens de geplande productie shutdowns om klanten te kunnen leveren ligt binnen de verantwoordelijkheid van de Internationale Supply Chain.

De functie is uitdagend, veel omvattend en erg afwisselend. Ik heb veel contacten met Europese collega’s, onze verschillende logistiek dienstverleners en de medewerkers van de fabrieken en grondstofleveranciers. Deze baan sluit perfect aan op mijn studie Logistiek & Economie aan de HES in Rotterdam.

Huntsman is een goede werkgever met een prettige, gezellige en open werksfeer, en er worden genoeg mogelijkheden geboden voor persoonlijke ontwikkeling.”

 

Back