NEWS
Met de Klankbordgroep op bezoek bij EKC
Meldt u aan voor het bedrijfsbezoek van maandag 23 september 2013
 
Wilt u meer weten over het bedrijf Emerald Kalama Chemical? Dan bent u van harte welkom om maandagavond 23 september 2013 mee te gaan met de Klankbordgroep Rozenburg voor een bezoek aan het bedrijf.
 
Emerald Kalama Chemical (voorheen: DSM) is sinds 2010 onderdeel van Emerald Peformance Materials.  Emerald in Botlek bedrijft tolueen oxidatie processen en heeft als eindproducten: benzoëzuur, natriumbenzoaat, benzaldehyde, benzyl-alcohol en K-flex (weekmaker). Emerald producten worden gebruikt in de ruimtevaart, voedsel, dranken, cosmetica, tandpasta, huishoudelijke producten, verf, banden, auto's, sportartikelen en vele andere toepassingen. Emerald heeft wereldwijd acht produktie-locaties en circa 700 medewerkers. In Rotterdam Botlek werken ongeveer 120 mensen.
 
Deze avond starten we in het deelgemeentehuis in Rozenburg. Medewerkers van Emerald Kalama Chemical zullen u laten kennismaken met de producten die Emerald Kalama Chemical maakt en de grondstoffen die daarvoor nodig zijn. Uiteraard moet Emerald Kalama Chemical voldoen aan diverse eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Emerald zal vertellen op welke wijze zij invulling geven aan deze eisen en zal laten zien welke prestaties op het gebied van milieu en veiligheid zij hebben gerealiseerd.
 
Vervolgens wordt u per touringcar naar het bedrijfsterrein van Emerald Kalama Chemical gebracht, waar u een rondleiding krijgt met de touringcar. Het aantal bezoekers is beperkt tot maximaal 40 personen. Binnen deze beperking zullen wij proberen de bewoners die zich hebben opgegeven voorrang te geven. Wij vragen u daarom zich op tijd op te geven voor het bedrijfsbezoek. Na het bedrijfsbezoek zal het programm a op het deelgemeentehuis vervolgd worden. Voor deelname aan het vervolgprogramma zijn er geen beperkingen qua aantal deelnemers.
Opgeven kan tot 20 september 2013 via telefoonnummer 0181-488800 of per email klankbordgroeprozenburg@rotterdam.nl
 
Maandag 23 september 2013 bezoek aan het bedrijf Linde Gas Benelux
 
18:45 uur          Ontvangst bij deelgemeentehuis
19:00 uur          Presentatie door Emerald Kalama Chemical
19:30 uur          Vertrek naar Emerald Kalama Chemical, rondleiding op het terrein

Vervolgprogramma:
21:00 uur          Aankomst raadszaal van het deelgemeentehuis Rozenburg
21:15 uur          Vragen naar aanleiding van het bedrijfsbezoek
21:30 uur          Rondje bedrijven en aansluitend borrel
22:00 uur          Einde
 
De bus van de Klankbordgroep Rozenburg vertrekt om 19:30 uur van het deelgemeentehuis in Rozenburg, Jan van Goyenstraat 1 richting Emerald Kalama Chemical.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.