NEWS
HUNTSMAN GEEFT PUBLIEK KIJKJE IN DE FABRIEK
BOTLEK ROTTERDAM - Tijdens de tweejaarlijkse Dag van de Chemie die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 5 oktober zet Huntsman Holland wederom haar deuren open. Onder het motto, 'zie de chemie' worden aanstaande zaterdag rondleidingen georganiseerd naar de verschillende Huntsmanfabrieken op het terrein aan de Merseyweg in de Rotterdamse haven. Inmiddels hebben meer dan 200 geïnteresseerden zich aangemeld via de website.

Komt dat zien…
De Nederlandse vestiging van Huntsman produceert en ontwikkelt ingrediënten voor de Europese polyurethanenmarkt. Dagelijks gebruiken we deze toepassingen in producten zoals stoelen, banken, matrassen en isolatie van koelkasten en huizen. Vanaf 10.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de keuken van de 'polyurethaanproductie' van Huntsman. Ook wordt er stilgestaan bij nieuwe investeringen zoals de in juni geopende MDI Splitter unit. MDI is één van de stoffen die nodig is voor het maken van polyurethaan.  
 
Openheid geeft chemiesector een gezicht
Directeur Max van der Meer: ‘Door een kijkje in de fabriek kunnen vooroordelen over chemiesector weg worden genomen en kan het publiek zien hoe chemiebedrijven werken en wat de chemiesector betekent voor Nederland en de economie’.
Tijdens deze dag bieden chemiebedrijven en instellingen het publiek de mogelijkheid om kennis te maken met de chemische industrie. De Dag van de Chemie wordt landelijk gecoördineerd door de Vereniging Nederlandse Chemische Industrie: www.dagvandechemie.nl .
Huntsman Holland, Havennummer 5210, Merseyweg 10, 3197 KG, Botlek Rotterdam. Kijk op www.ziedechemie.nl of www.huntsman.nl voor meer informatie.