NEWS
Huntsman voert 20 jaar duurzame dialoog dankzij Klankbordgroep Rozenburg
Samen Veilig Werken en WonenOm te laten zien dat de dialoog tussen bewoners en industrie ‘werkt’ ondertekent algemeen directeur van Huntsman Holland, Max van der Meer samen met 19 andere directeuren van de omliggende industriële bedrijven een nieuwe intentieverklaring van klankbordgroep Samen Veilig Werken en Wonen. Deze intentieverklaring geeft aan dat Huntsman de activiteiten van de Klankbordgroep blijft ondersteunen en open  staat voor dialoog met de omgeving! Laurentien van Oranje zal op maandag 2 juni 2014 om 14.00 uur de ondertekening begeleiden en daarmee het jubileumevenement van de Klankbordgroep Samen Veilig Werken en Wonen openen. Zij wordt geholpen door kinderen van de Rozenburgse basisscholen die voor deze gelegenheid ook hun kleurrijke ‘hand’ tekening gezet hebben. De kinderen stellen vervolgens vragen over duurzaamheid aan de directeuren.
De jeugd heeft de toekomst!
 
Max van der Meer: “Huntsman is een van de initiatiefnemers van de Klankbordgroep en was in 1994 betrokken bij de succesvolle organisatie van een veiligheidsmanifestatie. Toen is het idee geboren om bewoners en industrie van Rozenburg regelmatig bij elkaar te brengen en zo is de Klankbordgroep geboren. Onderdeel van de klankbordgroep destijds was een schooladoptieprogramma. Huntsman geeft nog steeds invulling aan dat programma en op 11 juni 2014 komt voor het 20ste jaar groep 7 van Basisschool De Rank in Rozenburg onze chemie van dichtbij bekijken”.    
Duurzame dialoog werkt!"
 
Iedereen is welkom om tussen 14:00 uur en 20:00 uur het spektakel aan de Jan van Goyenstraat te bezoeken. Voor de jongste BMW i3 met Huntsman polyurethaanbezoekers is er een springkussen en voor de iets ouderen een compleet chemielab en een experimenten-bus met duurzame technologie. De brandweer en de Veiligheidsregio rukken met groot materieel uit voor een demonstratie. En als voorbeeld van innovatieve en duurzame technologie uit de chemie en industrie wordt een BMW i3 gedemonstreerd en gasproducten zullen een waterstofauto tentoonstellen.
 
Samen met vertegenwoordigers van alle leden van de Klankbordgroep staan medewerkers van Huntsman in het gemeentehuis klaar om het gesprek aan te gaan over bedrijfsactiviteiten, veiligheidsmaatregelen en loopbaanmogelijkheden. Want duurzame dialoog werkt!