NEWS
30 Nov 11
Huntsman to Increase MDI and MDI-Based Systems Prices in Europe

Everberg, Belgium – The Polyurethanes division of Huntsman Corporation (HUN:NYSE) announced today that it will increase the price of all its MDI products and MDI-based systems by €100 (euro)/tonne in the European region (Europe, Africa, Middle East, Former Soviet Union) from 1st January  2012.

Nick Webster, Vice President, Europe for Polyurethanes, said: "This price increase is necessary to address continuing inflationary pressures and the need to secure long-term reinvestment economics.”

Al jong op weg naar een carrière in de procestechniek

Vier leerlingen van klas vmbo-3 van het College VOS (locatie Claudius Civilluslaan) uit Vlaardingen krijgen aan het begin van het volgend schooljaar een unieke VIP-excursie door het Rotterdamse haven en industriegebied aangeboden. Het is de hoofdprijs voor de presentatie van hun werkstuk waarmee ze de ‘Week van de Procestechniek’ hebben afgesloten. In het EIC Mainport Rotterdam op de Landtong Rozenburg presenteerden de vier een maquette van hun zelf uitgedachte Vlaardingse Olie Terminal -VOT. Daarnaast maakten de leerlingen een filmverslag van hun praktijkles in de Proeffabriek van het Proces en Maintenance College in Brielle.

De jury bestaande uit vertegenwoordigers van de chemische industrie, docenten van Albeda, Zadkine, het Scheepvaart en Transport College (STC) en medewerkers van EIC Mainport, was vol lof over het eindresultaat. Andere inzendingen en presentaties waren er onder meer van scholieren van het Maerlant, Charles de Foucauld, Calvijn en van College Vos, locatie Korhoenlaan. De werkbezoeken vonden eerder dit jaar plaats bij bedrijven als AVR, Shell, Q8, Huntsman, E.ON, BP en Spie. Alle inzendingen kregen de volle goedkeuring van de vakjury. Het winnende kwartet VOS-scholieren stak er boven uit, zo was de unanieme mening van de juryleden.

De Week van de Procestechniek vindt ieder jaar plaats in januari en is bedoeld om leerlingen van het voortgezet beroeps onderwijs in het kader van hun beroepsoriëntatie een beeld te geven van een carrière in de procestechniek. Zo’n 800 leerlingen van 20 scholen, deden aan de techniekweek mee, evenals een twintigtal bedrijven. De klassen brachten een werkbezoek aan een bedrijf, bezochten de expositie bij EIC Mainport en kregen gastles van een medewerker uit de (petro-)chemische industrie.

Ook in januari 2011 staat in de regio Rijnmond weer een Week van de Procestechniek gepland. De enthousiaste en creatieve inzendingen van dit jaar hebben de organisatoren doen besluiten de ‘Week ’ bij meer scholen onder aandacht te brengen. Dat gaat komend najaar gebeuren tijdens een speciale bijeenkomst ‘Botlek by Night’, waarvoor docenten, decanen en schooldirecties worden uitgenodigd.  Doel is om de relatie tussen scholen en bedrijven (ook wel adoptie genoemd) daarmee een nieuwe impuls te geven.

Huntsman Holland is samen met het Penta College in Hoogvliet ook deelnemer van de Week van de Procestechniek. In 2009 werd het team tweede bij deze presentatiewedstrijd.

 Leerlingen van College Vos bij hun maquette

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De trotse winnaars voor hun maquette: v.l.n.r: Jordi van Peer, Stefan Molendijk, Alex de Vette en Duncan van den Berg

terug