Nieuws-Minister Kamp bezoekt Rotterdamse haven en Huntsman

Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) bezoekt op maandag 4 maart de haven van Rotterdam, nog altijd de grootste haven van Europa waar in 2012 442 miljoen ton goederen passeerden. Tijdens zijn bezoek maakt hij een vaartocht langs de nieuwe Maasvlakte. De bouw van de Maasvlakte is het grootste waterbouwkundige project in Nederland sinds de Deltawerken. De uitbreiding die momenteel plaatsvindt bevat 2.000 hectare nieuw havengebied en wordt in 2014 opgeleverd.

Daarna bezoekt Kamp het bedrijf Huntsman, een van de belangrijkste chemiebedrijven in Rotterdam. De minister bekijkt een aantal groene investeringen, zoals een installatie die energiezuinige grondstoffen test. Ook neemt hij een kijkje bij een proeffabriek waarvoor Huntsman een Green Deal met het Rijk heeft afgesloten.

Bij de RDM Campus in de voormalige werf van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij praat de minister met onderwijsinstellingem en ondernemers die samenwerken om meer mensen te interesseren voor een technische opleiding. Voldoende technisch geschoold personeel is van groot belang voor het havengebied.

Tot slot laat de Heerema Fabrication Group (HFG), specialist in grote projecten op zee, in Zwijndrecht de bouw van twee offshore-platformen zien. Netbeheerder TenneT is opdrachtgever en gaat met deze 'stopcontacten op zee' windparken in het Duitse deel van de Noordzee aansluiten aan het hoogspanningsnetwerk op land.

Volledig programma:

  • 9.00 – 12.30 Vaartocht langs de havens op de Maasvlakte
  • 12.30 – 14.15 Bezoek aan Huntsman
  • 13.00 – 13.30 Mogelijkheid tot interviews met minister Kamp + Max van der Meer (Huntsman Holland) + Hans Smits (Havenbedrijf Rotterdam)
  • 14.45 – 16.00 Bezoek RDM Campus
  • 16.45 – 18.15 Bezoek Heerema Fabrication Group
  • 17.15 – 17.30 Mogelijkheid tot interviews met minister Kamp + Mel Kroon (Tennet) + Tino Vinkesteijn (HFG)

 

Back